“Life isn't measured in minutes,but in heartbeats.”

– Joan Lowery Nixon

Ieder hart heeft een maximaal aantal hartslagen en OP=OP.

Hoe sneller je hartslag is, hoe sneller je dus over het algemeen het einde van je leven nadert. Tijdens mijn zoektocht naar een lang en vitaal leven leerde ik van cardioloog dr. Igor Tulevski iets van levensbelang: hoe lager je hartslag, hoe langer je leeft. En hoe gezonder je cellen, hoe minder snel je ouder wordt. Ieder hart heeft een maximaal aantal hartslagen en OP=OP. Hoe sneller je hartslag is, hoe sneller je dus over het algemeen het einde van je leven nadert. De realiteit is dat we matig eten, te weinig bewegen, te veel drinken en vaak stress hebben. De ingrediënten voor een snelle hartslag.

Ontdek meer

HARTSLAG

Verlaag je hartslag,verleng je leven!

Al tientallen jaren is bekend dat zoogdieren een gemiddelde levensduur hebben van ongeveer een miljard hartslagen. Maar de mens komt tot circa 2 miljard hartslagen. Verschillende studies van Harvard tonen aan dat je langer leeft met een lagere hartslag. Verlaag je je hartslag met vijf slagen per minuut, dan kan een vrouw bijvoorbeeld 2,6 en een man 2,9 jaar aan zijn leven toevoegen.

Ontdek meer

Ons hart bepaalt grotendeels de kwaliteit en kwantiteit van ons leven.

Ons hart bepaalt grotendeels de kwaliteit en kwantiteit van ons leven. Het pompt bloed door het lichaam en stuurt zo zuurstof, voedingsmiddelen en hormonen naar elke cel. De vaten zijn de transportbanen van je bloed en je hart zorgt ervoor dat het bloed wordt rondgepompt. Hoe beter de kwaliteit van hart- en bloedvaten, hoe beter ons lichaam functioneert. Dit kan door vier simpele acties onderdeel te maken van je dagelijks leven.

  1. Hoge-intensiteit trainingen
  2. Gezond eten
  3. Stressvrij leven
  4. Diepe buikademhaling

Velen van ons, waaronder ikzelf, hebben moeite om dit structureel vol te houden. OneDay is de tool om dit wel vol te houden en hier plezier aan te beleven. Elke dag weer.

Oefeningen met een hogere intensiteit, zoals hoge-intensiteit- intervaltrainingen (hiit), verhogen de rust-stofwisseling in de 24 uur na de hoge-intensiteitsoefening, waardoor je uiteindelijk meer calorieën verbrandt dan bij lagere intensiteitsoefeningen; bij lage-intensiteit-oefeningen worden meer calorieën verbrand tijdens de oefening, vanwege de langere duur, maar minder daarna.

Don’t be a couch potato.

Ontdek meer

Rusthartslagverlagen

Rusthartslag verlagen (aantal jaren – kwantiteit) Je hart is een spier en die kun je trainen. Door korte hoge-intensiteit trainingen verlangt je lichaam meer zuurstof en laat het je hart sneller kloppen. Hierdoor houd je je hart soepel en sterk. Tevens zorgt het versneld rondpompen van bloed ervoor dat de aderen en bloedvaten elastisch en in een goede conditie blijven. Dus met een sterk hart en soepele aderen kan je hart in ruststand makkelijker en rustiger het bloed rondpompen.

Bestel Boek

Zuurstof-opname verhogen

Zuurstofopname verhogen (vitaliteit – kwaliteit) De kwaliteit van ons lichaam en onze cellen is afhankelijk van de aanvoer van bloed vol zuurstof, hormonen en voedingsstoffen. Met specifieke trainingen kun je de maximale zuurstofopname (Vo2Max) in je bloed verhogen en je aderen en bloedvaten in een goede conditie krijgen en houden. Hoe langer we onze cellen gezond houden, hoe minder snel we verouderen.

Bestel Boek

Een gezond hart verhoogt niet alleen de kwaliteit, maar ook de kwantiteit van ons leven.

Hoe flexibeler je hart en bloedvaten, hoe makkelijker – en met minder hartslagen – het hart bloed kan rond- pompen, hoe beter de cellen kunnen worden gevoed en hoe beter cellen zich kunnen herstellen en vernieuwen. In OneDay leer je alles over het verlagen van je hartslag in rust en het verhogen van je Vo2Max

Ontdek meer