The difference between life and deathis just one breath

– Sadhguru

Negentig procent van jouw gelukshormoon serotonine wordt in je eigen darmen geproduceerd!

Daarom voel je ook vlinders in je buik als je verliefd bent of spreken we van een onderbuikgevoel. Gut Feeling. En begrijp je ook dat een volle buik lekker kan voelen. Om 24/7 controle te nemen over je eigen happy chemicals en in het bijzonder serotonine is er en geheim dat je allang bij je draagt, maar waarschijnlijk nog niet ontdekt hebt. Je zoekt naar de sleutels om je heen, maar je blijkt ze allang in je hand te hebben. Het geheim is het doen van diepe buikademhalingen. Dit boost je serotonine level en geeft je direct ontspanning en geluksgevoelens.

Ontdek meer

Nee, dat ademhalen is niks voor mij!

De wetenschap heeft de effectiviteit ervan bewezen, maar we zeggen zonder ze ooit geprobeerd te hebben dat ademhalingsoefeningen niks voor ons zijn. Hoe kan dat nou toch?! We krijgen een oplossing aangereikt die ons kan helpen om gelukkig te worden, maar die slaan we af zonder het te proberen. Ik heb dat zelf ook jaren gedaan.

Gecontroleerde ademhaling is voor veel mensen lastig, omdat je dat alleen kan doen met een bewuste geest. En we zitten doorgaans gevangen in een maalstroom van gedachten die ons uit het hier en nu haalt. Om even bewust diepe in en uit te ademen door je buik is het stoppen met je repetitieve gedichtenstroom en het loslaten van de focus op de wereld om je heen cruciaal.

Voor mij was gecontroleerde ademhaling met al dat getel voorheen saai en moeilijk, maar ik heb geleerd dat je moet ademhalen alsof je leven ervan afhangt. Haal diep en met kracht adem, en doe het snel achter elkaar en met volle overgave. Ik heb een unieke en makkelijke manier gevonden die ook nog een happy chemicals boost geeft. Ik start er nu elke dag mee. Nog voordat het dmn actief is, nog voordat de monkey wakker is, heb ik middels ademhaling al binnen 90 seconden je default mode netwerk uit en het task positive network aangezet.

In de OneDay-methode heb ik korte diepe buikademhaling verwerkt die je serotonine niveau binnen een minuut een boost geeft. Enjoy the ride!

Ontdek meer

Breath: the force of life

Verhoogde zuurstof opname is doorgaans het gevolg van een verhoogde lichaamsactiviteit. Vroeger als je moest rennen om te vluchten, maar tegenwoordig vaker tijdens het sporten. We verhogen onze lichaamsactiviteit en automatisch/ onbewust verhogen we onze zuurstof inname om de gevraagde fysieke en mentale presentaties te kunnen leveren. Ik draai het ook om door elke dag te beginnen met het verhogen van mijn zuurstof opname (Vo2Max) en zo mijn fysieke en mentale platforms in maximale staat te zetten voor de dag die komen gaat.

Ontdek meer

Zuurstof equals prestaties

Ademhalen is een essentieel onderdeel van het leven, en toch gebruiken we vandaag de dag steeds minder van onze longcapaciteit. Ademen is zo normaal voor ons dat we vaak vergeten waarom en hoe we het doen. Het unieke van ademhalen is dat het de enige lichaamsfunctie is die je zowel vrijwillig als onvrijwillig kunt uitvoeren. Standaard staat onze ademhaling op de automatische piloot, maar we kunnen ook manueel of bewust ademhalen. Dat is geen productiefout van onze schepper, maar een heel handige optie.

Verhoogde activiteit vraagt verhoogde zuurstof opname.

Onvrijwillig / Onbewust
Ik ga over tot actie of stress en ga onbewust hoog en snel ademhalen.
Ik ben ontspanning en ga onbewust laag en diep ademhalen

Verhoogde zuurstofopname leidt tot maximale prestaties!

Vrijwillig / Bewust = OneDay Method
Ik doe bewust hoge snelle ademhaling en breng mezelf in actieve bewuste en alerte staat
Ik doe bewust lage diepe buikademhaling en breng mijn lichaam en in ontspannen staat.

Het is een krachtig hulpmiddel om gezondheid en welzijn positief te beïnvloeden.

Actief ademhalen betekent meer energie, zo eenvoudig is het. Denk aan de kwaliteit van je dag als je elke dag begint met een ademhalingsoefening waarmee je energielevel door het dak gaat. Geen wazig hoofd meer, niet meer snakken naar die eerste koffie om je uit je zombiestaat te halen. Door de OneDay reset breath heb je binnen een paar minuten je mentale en fysieke platforms in maximale staat gebracht. En het beste is dat alle ingrediënten gratis zijn en letterlijk onder je neus.

Ontdek meer

80% tot 90% van je gelukshormoon serotonine wordt in je darmen geproduceerd.

Diepe buikademhalingen boosten je serotonine niveau en geven je direct ontspanning en geluksgevoelens. Zodra je gedachten, emoties en energieën georganiseerd zijn, wordt je lichaam ook georganiseerd. Zodra al deze vier in één richting zijn georganiseerd, is je vermogen om te creëren en te manifesteren wat je wilt fenomenaal. Wil jij ook leren hoe je 24/7 je gelukshormoon serotonine kunt verhogen? Bestel en lees dan mijn boek OneDay.

Bestel het boek