Ontdek de grootste influencersop tijd en maximaal leven.

Over opstaan om 04:30 uur, over ondankbare honden, over het best bewaarde geheim en de ultieme levenskracht, over de drooglegging, over pranisch voedsel, over 18/6 intermittent fasting, sport billy’s en couch potato’s, over superieur slapen en over hoe je batterij altijd opgeladen kan zijn.

Ontdek meer

EarlyBirds 04:30

De reden waarom we zo energiek en blij wakker worden op vakantie, of tijdens de feestdagen is een verhoogd dopamineniveau. Op het moment dat de uitkomst van een bepaalde gebeurtenis vaststaat, stijgt je je dopamineniveau niet. Hoe groter de verrassing die verwacht wordt, hoe hoger je dopamineniveau stijgt. De formule die we bijna allemaal hanteren om onze dag mee te beginnen is eigenlijk zo dodelijk: opstaan met honderd procent zekerheid over wat er gebeuren gaat.

Ontdek meer

Breath: Force of Life

Het best bewaarde geheim om stress te verslaan, je bewustzijn te vergroten, energie te verhogen, is gecontroleerde ademhaling. Navy Seals, die de meest stressvolle baan van de wereld hebben, hanteren gecontroleerd ademhalen als het belangrijkste middel om stress te verlagen, en focus, helderheid en energie te verhogen. En dit alles binnen anderhalve minuut. En een van de kernprincipes van het ‘bereiken van verlichting’ in het boeddhisme komt voort uit het beheersen van je adem. Of je nu wel of niet in hun leer gelooft, het is een feit dat de wetenschap de psychologische en fysiologische voordelen van gecontroleerde ademhaling ondersteunt.

Ontdek meer
Gratitude

Amazing Grace: Recycling Happiness

Wanneer we dankbaarheid uiten en hetzelfde ontvangen, geven onze hersenen dopamine en serotonine af, de twee cruciale neurotransmitters die verantwoordelijk zijn voor onze emoties – en ze geven ons een goed gevoel. Ze verbeteren direct ons humeur, waardoor we ons gelukkig voelen. Door elke dag bewust dankbaarheid te oefenen, kunnen we deze ‘neurale paden’ helpen zich te versterken en uiteindelijk een blijvende dankbare en positieve mindset in onszelf creëren.

Ontdek meer
Movement & Mood

If you train to learn you learn to train!

Ontdek meer
Nutrition & Food

Food: Fuel for life

Als je de formule 1 wilt winnen gooi je de beste brandstof in je tank. Maar als het om ons lichaam gaat, lijken we daar vreemd genoeg anders over te denken. We zijn gaan geloven in de verhalen van een clown (McDonald’s), een kerstman (Coca-Cola) en een Willy Wonka-lookalike (KFC). Ze verkopen crappy producten met ijzersterke marketing. We hebben mede door de marketing van de grote food brands onze primaire levensbehoefte secundair gemaakt.

Ontdek meer