OneDay™ helpt je om van binnen naar buiten te leven.

Over onze misvattingen met betrekking tot geluk, over SM, de angst iets te missen, over hoe je van binnen naar buiten kunt leven, over mijn wake-upcalls, over de monkey mind en onze default mode, hoe negatieve beperkende gedachten ons welzijn en geluk in de weg staan en over hoe je binnen tien seconden je eigen zenuwstelsel kunt beïnvloeden en zo stress kunt uitbannen.

Start Masterclass

Misvattingen over geluk

We zoeken naar geluk om ons heen. We denken dat het ergens te halen is. We sprinten de ene na de andere berg op, op zoek naar geluk. Op de top zou moeten liggen wat we altijd al wilden hebben. Daar ligt wat ons echt voorgoed gelukkig maakt. Maar als we eenmaal boven zijn, krijgen we totaal niet het gevoel waar we zo van droomden. En denken we: what the fuck, is dit het nou? Waar we zo hard voor hebben gewerkt, bleek een illusie.

Lees Meer

Instant satisfaction vs Long term happiness

Gelukkig zijn is eigenlijk zo fucking simpel. Welzijn is een gevoel. Gevoel wordt bepaald door je hormonen. Gevoel van welzijn wordt bepaald door je gelukshormonen: dopamine, oxytocine, serotonine en endorfine oftewel dose. Hoe gevoeliger je zenuwstelsel, hoe groter de impact van een verhoging van je happy chemicals. Hoe bewuster je bent, hoe meer je ervaart, beleeft en geniet, hoe meer je kunt profiteren van deze gratis uppers. Wat je denkt en wat je doet is aan jou. Het is een keuze, en als je kunt kiezen, is er toch geen reden om jezelf niet gelukkig te maken?

Lees Meer
Inside Out.

Creëren niet kopiëren

Als jouw leven en wie jij bent niet worden bepaald en gedefinieerd van binnenuit, dan worden jouw leven en wie jij bent bepaald en gedefinieerd van buitenaf. Dan ben je een reflectie van de wereld om je heen en per definitie een kopie van wat er al is. Een soort wandelende spiegel. Je kijkt naar anderen en doet na wat je ziet. Continu de focus op de wereld om je heen.

Lees Meer
Bezieling

Gehoor geven aan je diepgewortelde verlangens

Het is jouw leven. Dus als je alles uit jouw leven hier op aarde wilt halen, zul je ooit een keer gehoor moeten durven geven aan jouw eigen diepgewortelde verlangens. Niet aan die van anderen. Je bent een wandelende ideeënbus, maar als je die bus nooit opent, of er alleen maar ideeën van anderen instopt, komt er nooit uit wat puur van jou is.

Lees Meer
Zesde zintuig

Wakker zijn met je ogen dicht.

Onze twee naar buiten gerichte ogen zijn genoeg om alles wat fysiek is te zien, maar als je iets wilt zien wat niet fysiek van aard is, is de enige manier om spreekwoordelijk naar binnen te kijken. Op het moment dat je iets begint te zien, te ervaren en waar te nemen wat voorbij het fysieke is, dan zeggen we dat dat je zesde zintuig is of de zesde dimensie, Ajna Chakra of je Derde Oog. Het is een denkbeeldig oog en het heeft geen fysieke locatie. Het is gelinkt aan je pijnappelklier, die zich bevindt in het midden van je hersenen, tussen je ogen. Vandaar de naam Derde Oog.

Lees Meer

Monkey Mind

Het kind in de snoepwinkel

Innerlijke dialogen lijken bij ons te horen. Ze komen allemaal uit die zeurende, altijd aanhoudende stem die nooit zwijgt. Het is een stem die klinkt als: ‘Blijf lekker op de bank liggen.’ ‘Neem nog een drankje, dat kan prima.’ ‘Je haar zit echt slecht vandaag.’ Boeddha noemde deze spelbreker ‘de apen in ons hoofd’, of anders gezegd: de monkey mind.

Worstcasescenario

Waarom beperken we onszelf bij het bereiken van nieuwe doelen of maken we onszelf angstig als we onbekend terrein moeten betreden? Waarom denken we toch zo risicomijdend? Waarom fixeren we ons eerder op het negatieve dan op het positieve? Dat is de evolutie.

Lees Meer

Survival Mode

Over zowel je lichaam als geest kun je te allen tijde controle nemen, maar velen van ons zijn de afstandsbediening allang kwijt en zijn aan het overleven in plaats van leven. OneDay geeft je jouw afstandsbediening terug, maar je krijgt er niet één maar zelfs twee.

Leer Meer