Welkom

Welcome to The Pleasure Center!

We zijn zo hard aan het zoeken naar geluk om ons heen dat we niet door hebben dat ’s werelds grootste centrum voor geluk in ons eigen hoofd zit! Het staat internationaal bekend als The pleasure center of your brain. Ons brein produceert namelijk de krachtigste neurochemicaliën. Dit zijn allemaal prestatiebevorderde chemicaliën en feelgood-hormonen. Als je een medicatieversie van al die neurochemicaliën zou kopen en ze zou combineren, zou je dood neervallen of in coma raken. De hersenen combineren onze neurochemicaliën op ongekend knappe wijze.

Lees meer

Bij veel van onze dromen of doelen zijn we afhankelijk van externe gebeurtenissen of van andere mensen.

Hoe dingen gaan, wordt sterk beïnvloed door factoren van buitenaf. Maar helaas doet de buitenwereld nooit honderd procent wat we willen. We hebben daar geen invloed op. Niks om je heen gebeurt exact zoals jij dat wilt. Niemand om je heen doet honderd procent wat jij wilt. Dus als je geluk afhangt van de buitenwereld zul je nooit volkomen gelukkig zijn. Je kunt de wereld, je collega’s, je familie en je vrienden niet veranderen. Wel jezelf. Luister naar jezelf en maak je dromen waar. Jouw dromen. Als jouw leven en wie jij bent niet worden bepaald en gedefinieerd van binnenuit, dan worden jouw leven en wie jij bent bepaald en gedefinieerd van buitenaf. Dan ben je een reflectie van de wereld om je heen en per definitie een kopie van wat er al is. Een soort wandelende spiegel. Je kijkt naar anderen en doet na wat je ziet. Continu de focus op de wereld om je heen. Wachten of jagen op momenten van geluk. In de hoop dat er duurzaam geluk tussen zit. Een soort Sjakie en de chocoladefabriek. Zoeken naar de gouden wikkel die je leven voorgoed de moeite waard maakt.

Happy Chemicals

Gelukkig zijn is eigenlijk zo fucking simpel.

We willen allemaal een structureel gevoel van maximaal welzijn ervaren. Welzijn is een gevoel. Gevoel wordt bepaald door je hormonen. Het gevoel van welzijn wordt bepaald door de gelukshormonen dopamine, oxytocine, serotonine en endorfine. Wat je denkt en wat je doet, bepaalt of je happy chemicals aanmaakt of juist stress chemicals. Als je positieve gedachten hebt, verhoog je de aanmaak van happy chemicals en als je bepaalde positieve dingen doet, verhoog je de aanmaak van happy chemicals. Hoe gelukkig je je voelt, hangt af van de sensitiviteit van je zenuwstelsel en het niveau van je bewustzijn. Hoe gevoeliger je zenuwstelsel, hoe meer invloed een hogere aanmaak van je happy chemicals heeft. Hoe bewuster je bent, hoe meer je ervaart en beleeft.

happy chemicals

Elk van deze chemicaliën komt vrij als reactie op verschillende emotionele toestanden die worden bepaald door wat je denkt, maar met name door wat je doet.

Om maximaal profijt te hebben van je happy chemicals moet je allereerst zorgen voor een schoon en rustig lichaam en een heldere geest. Het is een heel dun lijntje tussen alles voelen en niks voelen. Als je lichaam enigszins uit balans is voel je heel weinig van je happy chemicals en zoek je naar kunstmatige triggers. Om te voorkomen dat je ongewenst misbruikt wordt of eindigt als junkie met een overdose is het cruciaal te begrijpen hoe je, zonder afhankelijk te zijn van anderen, zelf het niveau van je happy chemicals kunt beïnvloeden. Om het niveau van je happy chemicals op onafhankelijke en natuurlijke wijze te verhogen moeten we echter wel wat doen.

.

Lees meer

Happy Chemicals

Missie: vind de weg en unlock je happy chemicals. Spaar ze allemaal!

Happy chemicals zijn als de ingrediënten tijdens het koken of als de stukken van je schaakspel. Je kunt ze oproepen en inzet- ten hoe en wanneer jij wilt. Ieder heeft zijn eigen kwaliteiten en het is de uitdaging om evenwicht te brengen in hun niveaus om je mentale, fysieke en emotionele toestand te verbeteren.

Dopamine

De reden waarom je gemotiveerd bent je doelen te halen. Dopamine is een soort verrassings- en beloningsindicator. Het is je motivatiedrug.

Oxytocine

De reden waarom de menselijke aanraking je geliefd en gelukkig maakt.
Een knuffel van een geliefde zal oxytocine in je lichaam vrijmaken

Serotonine

De reden waarom je je goed voelt als je anderen helpt. Serotonine komt voort uit gevoelens van betekenis, trots en belangrijkheid.

Endorfine

Endorfine komt vrij wanneer je fysieke pijn voelt om je een kort moment van euforie te geven als overle- vingsmechanisme.

Het pleasure center is 24 uur per dag7 dagen per week geopend.

In het boek vind je een overzicht van alle acties tijdens One Day en welke happy chemicals ze activeren.

Bestel het boek